Присъда от година и половина с изпитателен тригодишен срок получи бившата дознателка от Благоевград Розалина Кьосева, която помагаше на любимия си криминално проявен Владо Бойчев, по прякор Боклука. Тя ще бъде лишена и от правото да работи като дознател, ще трябва да плати и разноските по делото.

Кьосева дойде в съда заедно с баща си Георги Кьосев, бивш шеф на ОДМВР и адвоката си. 

Прокуратурата подписа споразумение с Кьосева, а районният съд го одобри. 30-годишната Кьосева е признала вината си. 

Районна прокуратура -Благоевград внесе преди месец в съда обвинителен акт срещу Розалина Кьосева, бивш служител на МВР, за извършени от нея престъпления - осуетяване на наказателно преследване при изпълнение на служба,разгласяване на служебна информация във вреда на държавата, лично укривателство, съставяне на официален документ с невярно съдържание и лъжесвидетелстване.

През май 2015 г. обвиняемата започнала работа като "младши разследващ полицай" в Районното управление на ОД на МВР Благоевград.

Във връзка с образувано досъдебно производство за извършена измама, през декември 2016 г., й било разпределено разследването по случая. С оглед събраните данни, съпричастност към престъпното деяние имал Владимир Бойчев. Въпросният мъж бил многократно осъждан и известен като лице от активния криминален контингент, регистриран по линия наркотици, проституция и фалшива валута. В изпълнение на служебните си задължения, Кьосева предприела действия по възложеното й разследване - призоваване на Бойчев за извършване на процесуално - следствени действия с негово лично участие. Обвиняемата започнала да поддържа приятелски отношения с него, които прераснали в интимни.

 Кьосева не изпълнявала задълженията си по служба, бездействала, не извършвала своевременно и коректно необходимите действия, с оглед изясняване на фактическата обстановка и разкриване на обективната истина в рамките на разумния и законоустановен срок, се казва в обвинителни акт на прокуратурата.

Многократно Розалина Кьосева посещавала любимия си в затвора, като изнасяла данни за магистрати и колеги, които затворникът ползвал. Почти три години Кьосева продължава сагата, която костваше не само нейната кариера, но и тази на баща й Георги Кьосев.