Окръжният съд в Пловдив призна за виновен и осъди на 7 години затвор 29-годишния украински шофьор Станислав Пислар, който с ТИР-а си помете и уби на място бременната Северина Коралска и мъжа й Ивайло Минчев на магистрала "Тракия".

Наказанието бе постановено при съкратен процес и намалено с една трета по закон, след като Пислар се призна за виновен. Освен това украинецът е лишен от правото да управлява МПС за срок от 8 години. Присъдата трябва да бъде излежана при първоначално строг режим.

Делото срещу тираджията се гледа за втори път от Окръжния съд в Пловдив. През декември м.г. друг състав го осъди на 9 години затвор, но Апелативният съд отмени наказанието, тъй като по време на процеса на подсъдимия не бил осигурен превод от родния му украински език, а му било превеждано от руски език. 

Жестоката катастрофа стана на 28 май м.г. на 124-ия километър на аутобана, докато 34-годишните Северина и Ивайло пътували към София. Младото семейство живеело в Бургас. Доскоро Северина работела като фармацевт, но сменила работата си и станала представител на фирма за лекарства. Ивайло пък работел в частна фирма. Двамата чакали първото си дете. В столицата бременната в седмия месец жена трябвало да бъде на преглед. Инцидентът станал, след като Пислар, който шофирал латвийски ТИР, навлязъл в насрещното движение и ударил челно аудито, в което пътували съпрузите.

Станислав Пислар бе задържан и обвинен за това, че е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на младата двойка и нероденото им дете, като деянието е извършено след употреба на наркотични вещества - марихуана, и случаят е особено тежък.

Решението на окръжните магистрати не е окончателно и подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок.