Двамата младежи Николай Василев и Деян Цветков влизат в затвора, реши Русенският Окръжен съд. Първият от тях бе осъден на 11 години, а вторият на 9, заради убийството на 60-годишния таксиджия Валери Спиридонов.

Делото за убийство тръгна на 26 март. То бе извършено на 14 март 2017 г. от непълнолетните тогава младежи Николай Василев и Деян Цветков. Момчетата наръгаха над 10 пъти с нож таксиджията в близкото село Николово, за да вземат от него пари за дрога, съобщава БТА.

Делото бе образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Русе против родените през 1999 г. момчета, обвинени в извършване на грабеж, придружен с убийство. Повдигнатото на двамата подсъдими обвинение е за това, че на 14.03.2017 г. в село Николово, обл. Русенска, като непълнолетни, навършили шестнадесетгодишна възраст, но след като разбирали свойството и значението на деянието и могли да ръководят постъпките си, в съучастие като извършители, са отнели чужди движими вещи от владението на В. С. на обща стойност 4562,10 лева, с намерението противозаконно да ги присвоят, като употребили за това сила и грабежът е придружен с убийството на 60-годишния таксиметров шофьор.

По време на разпитите на свидетели стана ясно, че Валери Спиридонов карал такси от 20 години и никога не влизал в пререкания с некоректните си клиенти. Няколко пъти му се случвало да не му плащат, а веднъж момиче дори насъскало кучето си срещу него. На 14 март м.г. към 4,00 часа сутринта в таксито на Валери се качили Николай и Деян.

Убийството е станало около 4:25 часа на улица "Христо Ботев" в Николово. Пронизаният с нож шофьор успял да се обади на колегата си Венцислав Минков, с когото се чули час и половина преди това. "Заклаха ме, умирам, някъде в Николово съм", успял да промълви само Валери.

От лая на кучетата си се събудил собственикът на къщата, пред която е станало престъплението. Венислав Георгиев разказа пред съдебния състав, че мъжът бил все още жив, когато го намерил на улицата. "Извикай линейка, убиха ме", били последните му думи.