Бившият зам.-финансов министър и депутат от БСП Георги Кадиев е виновникът да се стигне до ситуацията Държавният тотализатор да търпи загуби, а бизнесът на олигарха-беглец Васил Божков да монополизира пазара. Това обяви в пореден свой пост във Фейсбук шефът на "Ëfbet" и основен свидел по делата срещу укриващия се в Дубай хазартен бос Цветомир Найденов.

Според него ексдепутатът от БСП е утвърдил такса от 15% от оборота, каквато няма никъде по света. По този начин е постлал пътя на монопола на Васил Божков върху наземния хазарт в България, смята бившият съдружник на Божков.

Преди време именно той даде да се разбере, че облагодетелстването на бизнеса на укриващият се в Дубай хазартен бос е започнало именно със законови поправки, инициирани от Кадиев.

 "Няма нужда да се прави проверка, ето кои са фирмите и как са плащали: Държавното Тото - 15% от оборота. Национална Лотария, Ню Геймс, Евробет и Еврофутбол са плащали 20% от печалбата (приходи от залози минус изплатени печалби на участниците) - и четирите фирми са на Васил Крумов Божков. Такова чудо за облагане на наземни залози (НЕ ОНЛАЙН) в Закона за хазарта няма описано в нито един член", пише Найденов в профила си във Фейсбук.

"Георги Кадиев е виновник за глупавата такса 15% на оборота - такава такса няма в нито една държава на тази планета! - загубите на Тотото и бетонирането на монопола на Черепа тръгнаха от тази тъпотия с неразумно високата такса!!! Държавното Тото единствено е плащало, както е по закон, може би това е една от причините за 5 години да е десетки милиони на ЗАГУБА! П.С. Обвиняемият Васил Божков (18-те звездички) твърди, че бил давал някакви подкупи за "СПОКОЙСТВИЕ" да му върви схемата с ниското плащане. За тези подкупи никой от съдружниците му не знае и не е участвал. Нали се сещате, че Черепа е всичко друго, но не и Добрият Самарянин, че с неговите 51% да плати 200 милиона "Такса Спокойствие" от името и на останалите 49%?!", категоричен е още Найденов.

Това е поредният пост на бизнесмена Цветомир Найденов, който пръв подаде сигнала срещу обвиняемия Васил Божков. Вчера той направи любопитно изказване в профила си във Фейсбук по адрес на укриващият се хазартен бос.

"Елена Динева и Жоро Тениса ако "пропеят" и да споделят 10% от видяното и чутото, Чери ще е с около 10 доживотни присъди", написа Найденов в социалната мрежа и добави #бъдетеизнасилени #бъдетеубити.