Софийска градска прокуратура е привлякла криминално проявен мъж в качеството на обвиняем за смъртта на шестнадесетгодишният младеж в столичния квартал "Димитър Миленков". 

След предприетите незабавни действия по разследване за смъртта на шестнадесетгодишният младеж е бил установен извършителят на престъпното деяние - двадесет и осем годишният А.Г. Обвинението е за причинена смърт по непредпазливост, вследствие на умишлено нанесена средна телесна повреда на Б. Б. 

Към настоящия момент е установено, че обвиняемият е нанесъл удар с юмрук в областта на гърдите на пострадалия - в слънчевия сплит. В резултат на това настъпила остра сърдечна недостатъчност, довела до рефлекторна смърт.

Квалификацията на обвинението е обоснована от предварителното заключение на назначената съдебномедицинска експертиза. Авторството на деянието е изведено от разпитани четирима свидетели пред съдия, както и иззети и приложени записи от видеокамери, разположени в района на местопроизшествието.

С постановление на прокурор в Софийска градска прокуратура обвиняемият А.Г. е задържан за срок до 72 часа. Изготвено е и е внесено искане за определяне на мярката му за неотклонение "задържане под стража", което ще бъде разгледано от съда на 07.06.2020 г.

Задържаният А.Г. е криминално проявен, осъждан е за три престъпления от общ характер.

Работата по случая продължава.