Бизнесменът Светослав Илчовски се яви на разпит в следствения отдел на Софийската градска прокуратура.

Той е призован по проверката, която прокуратурата прави на твърденията му пред т.н . "Комисия по ревизията". 

На влизане Светослав Илчовски, който пристигна в държавното обвинение придружен от адвокат, отказа да отговаря на журналистически въпроси. 

Каза само, че не познава подсъдимия бизнесмен Миню Стайков, но не отговори защо твърди, че е разговарял с него по телефона.

На 9 май говорителят на главния прокурор Сийка Милева съобщи, че прокуратурата е започнала проверка по повод твърденията на Светослав Илчовски пред временната парламентарна Комисия по проверка на управлението през последните 10 години. 

На две поредни заседания на Комисията бизнесменът говори, че е бил изнудван за пари от управляващите и приближени до тях бизнесмени, а шефът на фирма "Градус" Иван Ангелов го обвини в лъжа. Освен това Светослав Илчовски разказа, че в началото на 2017 г. му е бил показан видеоклип, на който се вижда как в затвора издевателстват над затворник, който има бизнес в Карнобат. Така всички останаха с впечатление останах с впечатлението, че става дума за Миню Стайков, собстевник на Винпрома в града. Самият той обаче отрече това, с думите "аз нямам сестра". А адвокатката му уточни, че той е в ареста от есента на 2018 г., така че няма как да е участник във въпросния клип. След това Илчовски не е коментирал.

Снимка: БТА

Вчера служебният правосъден министър Янаки Стоилов поиска повече конкретика относно твърденията на Илчовски за скандалния клип и заяви, че в такива случаи трябва да се посочват места, имена и кръг лица.