Спецапелативният съд отстрани окончателно от длъжност началника на НОИ в Силистра Милен Пенчев. Според магистратите, които не се съгласиха с доводите на първата инстанция, Пенчев можел да повлияе на разследването. Въпреки, че били разпитани всички свидетели, прокуратурата стъпва и на казаното и на още един, който е таен.

Пенчев е обвинен за участие в организирана престъпна група за отпускане на пенсии чрез фалшиви документи.

Преди седмица на първа инстанция бащата на известната певица Тита запази мястото си в структурата, а само началничката на отдел "Пенсии" в дунавския град Стоянка Симеонова беше отстранена.

Той е обвинен за издаване на фалшиви документи за придобиване на максимални пенсии срещу 10 000 лева. Милен Пенчев, Стоянка Симеонова и Тодор Тодоров бяха привлечени към наказателна отговорност след специализираната акция в НОИ-Силистра и София. Според прокуратурата са били източвани пенсионни фондове. Желаещите максимална пенсия получавали за целта фалшиви документи. Арестите бяха извършени заради отпускане на пенсии чрез фалшиви документи.

Милен Пенчев е баща на певицата Тита. Той е директор на НОИ в Силистра отпреди 7 години, дотогава е зам.-кмет на Силистра по финансите, настоящ общински съветник от партия "Социалдемократическа партия". Преди 8 години бе кандидат-кмет на Силистра от ВМРО. Бивш президент на футболен клуб "Доростол".