Софийска районна прокуратура повдигна обвинение и задържа за 72 часа шофьорът на автомобил, който дрифтира пред Народното събрание по време на вчерашния протест.

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство за това, че:

На 18.11.2018 г., около 14.10 часа в София на бул. "Цар Освободител" пред сградата на Народно събрание и паметника "Цар Освободител", извършил непристойни действия грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото - по време на граждански протест, отразяван от средствата за масова информация, потеглил от пътното плътно до паметника по бул. "Цар Освободител" с управлявания от него автомобил марка "Фолксваген", модел "Голф" и въпреки намиращите се в близост граждани - дрифтира - като изважда преднамерено автомобила извън контрол, прави обратен завой с несъобразена скорост, навлиза в платното за насрещно движещите се, като задната част на автомобила се носи неконтролируемо.

В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, че извършител на описаното по-горе деяние е В. Антонов, на 20 години. Антонов е осъждан, като предходната му присъда е отново за същото престъпление (хулиганство). Изготвено е постановление за привличането му към наказателна отговорност, като му е повдигнато обвинение за хулиганство при рецидив.

Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителя, наблюдаващият прокурор е постановил задържането му за срок до 72 часа, след изтичането на които предстои привеждането му в сградата на Софийски районен съд - за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение "Задържане под стража".