Слави Трифонов се зарече да регистрира нова партия - "с друго име и с други цветове", ако и "следващата инстанция потвърди това безумно и незаконно решение". Той е категоричен, че тази нова партия "ще бъде със същите граждански и политически цели - нещо, което никой съд не може да забрани".

Трифонов пусна свое изявление на страницата си във фейсбук, след като Софийски градски съд отхвърли молбата за регистрация на политическа партия "Няма такава държава" с водещ мотив използваното като символ на партията знаме, което създава илюзия за пълната му идентичност с българския флаг.

Ето какво написа Слави Трифонов в отговор на съдебното решение.

"Току-що Софийски градски съд отхвърли регистрацията на партия "Няма такава държава" с довода, че цветовете бяло, зелено, червено, присъстващи в символа на партията, създават впечатлението, че присъства националното знаме. А това е забранено в Закона за политическите партии, член 5-и.

Да оставим настрани факта, че цветовете бяло, зелено, червено присъстват в символите на три парламентарно представени партии - БСП, НФСБ и АТАКА.

Да оставим настрани факта, че за БСП, НФСБ и АТАКА - може, а за "Няма такава държава" - не може.

И да погледнем обективно - това е просто измислена причина. Ако не беше това, щеше да е името на партията. Ако не беше символът или името на партията, щеше да е името на лидера на партията. Ако не беше името на лидера на партията, щеше да е името на родния град на лидера на партията.

Нека бъдем наясно - Те не щат да има референдум, Те не щат да има пряка демокрация, Те не щат да има партия, която защитава гласа на хората, референдумите, пряката демокрация.

Скъпи Те, наистина ли мислите, че така ще ни спрете? С цветове и с имена? Не може да ни спрете, защото не са важни цветовете и имената, а е важно съдържанието.

Ако следващата инстанция потвърди това безумно и незаконно решение, ще регистрирам нова партия - с друго име и с други цветове. Но ще бъде със същите граждански и политически цели - нещо, което никой съд не може да забрани.

Да живее демокрацията и свободата на словото!"

Решението на СГС може да се обжалва или протестира пред Върховния касационен съд в седемдневен срок от връчване на препис на страните.

Цялото съдебно решение може да прочетете тук