Сливенският окръжен съд постанови днес мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 44-годишния Д.Д., обвинен в убийството на мъжа на районната съдийка на Нова Загора, случило се пред очите й и тези на детето им.

Задържаният е сочен, че на 27 октомври е убил 52-годишен мъж в Нова Загора пред семейството му. Обвиняемият е осъждан седем пъти, а седмица преди убийството е нападнал с нож и е нанесъл лека телесна повреда на 23-годишен мъж от Нова Загора.

На днешното заседание на съда адвокатът на обвиняемия Стоян Стоянов е поискал мярка "домашен арест", предаде БТА. По думите му 44-годишният Д. Д. е бил предизвикан от жертвата. Мярката може да бъде обжалвана в тридневен срок пред Апелативния съд в Бургас.

Убийството предизвика силен обществен отзвук, на 27 октомври множество хора се събра на протест пред сградата на районното управление на полицията в Нова Загора. Възникна напрежение, сградата на полицията бе замеряна с яйца и предмети.

Снимки от съдебното заседание ВИЖТЕ ТУК>>

Снимка: БТА

На 28 октомври Окръжната прокуратура в Сливен разпореди проверка за действията на полицейски служители от Районното управление на МВР-Нова Загора във връзка с наличието на данни за подпомагане на лице да избегне наказателно преследване.

Срещу 44-годишния мъж са повдигнати две обвинения - в умишлено убийство и опит за убийство.

Снимка: БТА