Състав на Окръжния съд в Кюстендил обяви за решаване делото за отнемане на престъпно придобито имущество за 4,2 млн.лв., което КПКОНПИ води срещу бизнесмените Ангел Христов и Пламен Галев, известни като Братя Галеви, и техните съпруги.

Процесът започна през 2012 година и досега са проведени 39 съдебни заседания по делото.

На последното открито заседание съдебният състав обяви като изяснено от фактическа и правна страна делото за отнемане на престъпно придобито имущество, което Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) води срещу Ангел Христов-Геле и Пламен Галев, известни като "Братя Галеви", и техните съпруги.

Предстои съдът да се произнесе с решение, съобщава БНР.

До 15 август т.г. всички страни по делото трябва да представят писмените си защити, след което се чака решението. В хода на делото бяха разпитани по съответната процедура и лица в Кипър и на Сейшелите, с които братя Галеви са имали бизнес или финансови взаимоотношения и котакти. 

Предстоящото решение на Окръжен съд-Кюстендил е първа инстанция, следват още две - апелативен и върховен съд, което ще отнеме още време - дори години, коментират юристи.

Докато върви делото, имението на Галеви в дупнишкото село Релисово се ползва от техни близки, които плащат данъци и консумативи.