Апелативният специализиран наказателен съд потвърди решението на Специализирания от събота да остави в ареста петимата задържани свидетели по мегаделото за източването на Корпоративна търговска банка (КТБ). Решението беше взето след близо 4-часово заседание. То е окончателно и не подлежи на обжалване, освен в случай, че настъпят промени в обстоятелствата.

Петимата задържани - Красимир Зарев, Венцислав Тодоров, Иван Стойков, Васил Шуманов и Никола Киров са с повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група с цел пране на пари. Според обвинението, арестуваните са действали по поръчка на организирана престъпна група, отговорна за източването на КТБ. Сумата, за която са обвинени, е 2,5 млн. лева. Има сведения също така, че четирима от тях редовно са пътували до Сърбия през последните години.

Самият Цветан Василев, който е главен обвиняем за източването на управляваната от него банка, се укрива в Белград от момента, когато КТБ фалира - средата на 2014 г.. Смята се, че там той си е осигурил редовен приток на средства от останалите в неговага орбита фирми - "Дунарит" и хотелите - "Хелт енд Уелнес".