Софийският градски съд определи мярка за неотклонение "задържане под стража" на жената, предизвикала катастрофа късно вечерта на 17 декември в столицата, при която един човек загина, а 16-годишно момче пострада.

От прокуратурата съобщиха, че обвиняемата - 40-годишна с инициали Р.Б. - е шофирала в нетрезво състояние.

Катастрофата стана около 22.50 ч. на ул. "Бойчо Бойчев" в квартал "Овча купел". Жената, управлявайки "Порше Кайен" в посока от бул. "Президент Линкълн" към ул. "Суходолска", при платното с две пътни ленти е навлязла в насрещното движение. Така, "без да контролира непрекъснато управлявания от нея автомобил" и в нарушение на Закона за движение по пътищата, е предизвикала катастрофа с насрещно движещия се автомобил "Фолксваген Поло", съобщиха от Софийската градска прокуратура.

В резултат на това по непредпазливост е причинила смъртта на водача на фолксвагена, както и средна телесна повреда на 16-годишния му спътник.

Разследването по досъдебното производство продължава.

От обвинението посочват още, че това е "пореден случай на грубо нарушаване на правилата за движение по пътищата след употреба на алкохол, вследствие на което загиват невинни граждани".

И припомнят, че по-рано тази година главният прокурор Иван Гешев предложи на законодателната и изпълнителната власти промени в Наказателния кодекс, които според него биха помогнали за ограничаването на този вид престъпления.