Споразумение от съда поиска дрогираният шофьор, който два пъти прегази жена в Самоков. Ако това се случи, 24-годишният Виктор Делигълъбов може да получи по-ниска присъда от предвидената в закона. Споразумението бе поискано от адвоката на младия мъж, съобщи bTV.

Инцидентът стана на 12 юни 2020 г. на ул. "Проф. Васил Захариев" в Самоков. Тогава Виктор Делигълъбов тръгнал назад с автомобила си. След като веднъж ударил служителката на синята зона, Делибъгов не разбрал и я прегазил втори път, след което избягал от мястото. След бързи оперативно-издирвателни действия джипът бил установен, а избягалият шофьор - задържан.

 

49-годишната Недялка Джикова е със сериозни увреждания и месеци наред е била между живота и смъртта. Ако бъде сключено споразумение законът предвижда между 3 и 10 години.

"Между 3 и 10 при споразумението е въпрос на договаряне, но това е идея, ако се осъществи, ако не - по общия ред ще си разпитваме свидетели и така, заяви Христо Ботев, адвокат на Виктор Делигълъбов. Без споразумение присъдата може да бъде от 3 до 12 години.

Потърпевшата Недялка Джикова и адвокатът й ще обсъдят предложението за споразумение. Днес тя не се яви в съда. От дома си заяви, че на този етап не е склонна на подобна стъпка. 

"Защото ми е причинил много травми, много щети ми е нанесъл и той ме е направил буквално половин човек, няма и половин човек от това, което съм", оплака се Джикова. 

Това е млад, незрял човек, емоционален, не оценява според мен последиците, които са настъпили в резултат на деянието", каза адвокатът й Людмил Рангелов. 

А подсъдимият обясни, че досега не е имал възможност да й се извини.

"Съжалявам за случилото се, ще си понеса последствията, за което", каза той. 

На 28 май съдът ще заседава отново по случая.