Софийската градска прокуратура повдигна обвинение и остави в ареста за срок от 72 часа шофьорът, който прегази 2-годишно дете на столичния базар "Илиянци", съобщиха от държавното обвинение.

Инцидентът стана около 11.30 часа вчера. Момченцето, което е на 2 години и 8 месеца, било на най-голямото тържище в София с баба си и дядо си. Според очевидци, детето тичало по паркинга, когато попаднало под гумите на микробуса, шофиран от обвиняемия. Момченцето е загинало на място. Водачът, който е търговец на базара и зарежда стока с буса, бе задържан.

След доклад на материалите по делото на дежурен прокурор, на мъжа е повдигнато обвинение за това, че при управление на превозно средство е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на пешеходеца.

Постановено е задържането под стража на обвиняемия за срок до 72 часа. Разследването по делото продължава, като предстои извършването на допълнителни процесуално-следствени действия, с оглед изясняване на всички обстоятелства по случая.