СГС отложи гледавето на мярката срещу 36-годишния Венцислав Дамянов Боксьора. Миналата седмица съдът измени мярката за неотклонение на Дамянов от "задържане под стража" в "домашен арест".

Още снимки вижте тук>>>

Мъжът беше задържан в с. Световрачане, след като преби управител на ресторант и упражни агресия спрямо служителка в игрална зала в населеното място.

За това му бяха повдигнати обвинения за побой и заплахи за убийство.

Ако бъде признат за виновен, го грози затвор до 6 години.

36-годишният рецидивист е посочил, че мярката "домашен арест" ще бъде изпълняване на различен от постоянния му адрес.

Венцислав и още трима души бяха задържани при спецоперация на СДВР. Той е задържан заради побой в заведение. При акцията по залавянето му бяха иззети наркотични вещества и газови оръжия.

Освен Дамянов бяха задържани и трима негови приближени, а според разследващите те са се занимавали с престъпления, свързани с наркотици.

Прокуратурата повдигна обвинение на Дамянов за хулиганство, след като бе предоставена флашка с клип, на който се вижда как бие няколко души и ги заплашва.

По-късно началникът на 2-ро РУ бе отстранен заради случая с Венцислав Дамянов - Боксьора. Това обяви министърът на вътрешните работи Бойко Рашков. "Имало е полицейски чадър над Венцислав Дамянов-Венци Боксьора", заяви министърът.