Само един от петимата благоевградски полицаи, осъдени на седем години затвор за смъртта на Ангел Димитров - Чората, остава на свобода. Това е Янко Граховски, когото решението на Върховния касационен съд завари в Германия, съобщи БНР.

14 години след смъртта на Чората при задържането му в рамките на мащабна акция, наречена от тогавашния вътрешен министър Румен Петков "Респект", и след поредица от разнопосочни присъди - последната от които оповестена в петък, Върховният касационен съд сложи точка на казуса, провокирал полюсни обществени позиции.

В затвора в Бобов дол вече са Борис Механджийски и Мирослав Писов, който се предаде сам. До края на деня при тях ще бъдат отведени и Георги Калинков и Иво Иванов. Завръщането на Граховски се чака до дни.

Единственият коментирал изненадващия съдебен обрат беше Мирослав Писов. Той обясни, че научил за решението от медиите, той обвини за него председателят на ВКС Лозан Панов. Според неофициална информация, въпреки че става дума за окончателен съдебен акт, адвокатите на благоевградските полицаи се канят да искат от главния прокурор отново да възобнови делото.