Районната прокуратура в Пловдив внесе в съда обвинителен акт на търговски представител за присвояване на строителни материали за над 90 000 лв., съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Обвиняемият А.А. /33 г./ работел като търговски представител към фирма за търговия със строителни материали. В това си качество в периода от 18.07.2018 г. до 25.01.2019 г., в 34 случая, той издал фактури на различни дружества, че са получили стоки, за които те не знаели и никога не са им били доставяни. При проверката се установило, че А.А. бил присвоил строителните материали и ги складирал на друго място. Общата стойност на присвоените вещи е 90 392,95 лева. Обвиняемият не ги е възстановил.

Спрямо А.А. е определена мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 5000 лева. Предвиденото по закон наказание за престъплението, за което той е обвинен, е от три до 15 години "лишаване от свобода", лишаване от права за заемане на длъжност, като съдът може да постанови конфискация на имущество, посочват от прокуратурата.