Разпоредител от аквапарка в Приморско застава пред Бургаския окръжен съд на 26 януари. Той е подсъдим за смъртта на 18-годишния Станислав Ганев от старозагорското село Кирилово, загинал при спускане от атракциона "Голямото цунами" на 8 август 2019 г.

По време на разследването е установено, че обвиняемият е нарушил Наредбата за условията и реда за устройство, безопасността и техническите изисквания към съоръженията, поставяни в увеселителни обекти и Правилникът за ежедневна работа на разпоредители, предоставяйки възможност на посетител да се спусне по пързалката "Голямото цунами" без да се увери, че пострадалото момче е напуснало пързалката и е в безопасност.

Установено е също, че разпоредителят в атракциона не е забранил на пострадалия и спусналото се след него момче да преминат през пързалката в неправилно положение - легнали по корем и с главите напред.

В резултат от тези нарушения, в средата на пързалката настъпил удар в областта на главите на двете момчета, от който последвала тежка черепно-мозъчна травма на пострадалия, довела до неговата смърт, припомнят от прокуратурата.