Съдът наложи парична гаранция от 1000 лева за Полина Шишманова, собственичка на ротвайлерите, които нападнаха три деца и дядо им в софийското с. Железница. Прокуратурата поиска постоянен арест за обвиняемата, която не каза и дума пред съда и журналистите и скри лицето си, предаде Нова. В началото на съдебното заседание тя се разплака и се наложи съдът да я успокои.

Полина Шишманова е обвинена, че не е положила достатъчно грижи за животните, които се намират под неин надзор.

Съдебният състав прецени, че адекватната мярка за Шишманова е парична гаранция 1000 лева, защото месечният й доход е 1500 лева. Гаранцията трябва да се внесе до 10 дни.

Съдът смята, че има доказателства, че е обвиняемата е извършила престъплението - не е положила достатъчно грижи и те са причинили средна телесна повреда - обезобразяване на долни крайници на три деца. Шишманова твърди, че кучетата са откраднати, а съседи разказват как същия ден мъжът й Красимир разказал, че са се погрижили и кучетата ги няма. Няма разбити ключалки на клетките им.

Съдът заключи, че или кучетата са пуснати от собствениците си, или са избягали от дома си. Обвиняемата е била длъжна и е трябвало да предвиди, че кучетата са агресивни и могат да причинят увреждане на животни или хора.

Събрани са достатъчно доказателства, че Шишманова е съпричастна към престъпленията, смята съдът, но допълни, че за обвинителен акт трябва да се съберат още доказателства.

Няма опасност обвиняемата да се укрие, работи, има чисто съдебно минало, няма и противообществени прояви, смята съдът и наложи по-лека мярка.

Прокуратурата изтъкна, че ротвайлерите на Шишманова са агресивни. Телената ограда, зад където живеят кучетата, не е нарушена и няма как те да са избягали. Съпругът на Шишманова обаче твърди, че клетката на ротвайлерите е била разбита и така те са изчезнали. Деница Гиндева, приятелка на Шишманова, смята, че кучетата са откраднати или избягали.