Съдът отмени уволнението на автоконтрольора Минко Станков, който отказа да направи акт на бащата на президента Румен Радев. Със свое решение Хасковския административен съд (ХАС) е уважил жалбата му против наложеното му дисциплинарно наказание "Уволнение", съобщава Булфото.

Решението му подлежи на обжалване пред по-висока инстанция.

Това стана в началото на месец септември 2018 година. Заедно с Минко Станков и други четирима от РУ Полиция Харманли получиха сериозни наказания. Те бяха във връзка със случая "Бащата на Радев", когато17 август на кръстовище в Харманли се сблъскаха триколка и лека кола "Мерцедес", управлявана от роднината на държавния глава.

Припомняме, че полицаят бе уволнен дисциплинарно, а мотивът бе "... уронване на престижа на МВР".

Митко Станков има 26 години стаж. Пред Нова тв той заяви, че ще обжалва освобождаването си от длъжност.

От кадрите, разпространени от охранителните камери, се виждаше, че мъжът с триколката се движи с предимство в кръговото кръстовище, когато се сблъсква с Мерцедеса на Георги Радев.

Според полицая водачът на триколката е сменил посоката на движение. "Този водач на триколката ми каза така: "Аз карах плътно вдясно, завих наляво и после исках да тръгна към центъра, завих надясно и се ударих в предната част на автомобила. Затова съм дал вина на водача на триколката", обясни Станков.

"Съвестта ми е чиста. Не виждам какво съм прикрил като е бащата на еди-кой-си. Ако беше друг гражданин водачът на Мерцедеса, щеше да е същото", каза след инцидента полицаят.