Синът на алкохолния бос Миню Стайков излиза на свобода. Това реши днес състав на Софийския районен съд, предаде БНТ.

На Стайков бяха повдигнати две обвинения за това, че противозаконно е попречил на органите на властта да изпълнят задълженията си и защото е подал сигнал с невярно съдържание на националния телефон 112.

Стайко Стайков беше арестуван преди три дни в столичния квартал "Лозенец", след като отказал да съдейства на полицията. Той се возил в брониран автомобил с въоръжени мъже и отказал да даде документите си за проверка. А пред органите на реда обяснил, че е тръгнал на автостоп към Айтос и така се озовал в автомобила, придружаван и от джип с охранители. След това пък позвънил спешния телефон, че е отвлечен.

Според съда Стайков младши се е усъмнил в легитимността на проверяващите го полицаи, тъй като веднъж бил отвличан, но след като се уверил, че проверката е истинска, предал документите си. След това доброволно е бил отведен в полицейско управление без да оказва съпротива.

Кагато в началото на годината той се появи изненадващо 5 месеца, след като беше обявен за издирване, включително чрез Интерпол, Стайков-младши влезе  в "Пирогов" със следи от бой и гол и тогава твърдеше, че е бил похитен. От МВР заявиха обаче, че нямат никакви данни, че това е вярно.

След ареста му този път пък зам.-главният прокурор Иван Гешев го посъветва индиректно чрез медиите да смени репертоара "с нещо свежо".

29-годишният Стайко Стайков е с обвинение за данъчни престъпления за близо 500 000 лева, като прокуратурата настояваше той да получи постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" заради участие в организирана престъпна група.

Баща му - Миню Стайков, беше арестуван при акция на спецпрокуратурата във "Винпром Карнобат", "СИС Индустрийс" и "Топаз Мел" преди повече от година и все още е в ареста. Разследването е свързано и със злоупотреби с европари по програмата "Млад фермер" за около 7 млн. лева. Според обвинението групата е организирала производството на цигари в нелегални фабрики и търговията им.

Междувременно КПКОНПИ наложи запор на негово умищество за 134 млн. лева.