Окръжният съд в Разград определи постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" за 22-годишния Сали Пембеев. Той е обвинен в грабеж, придружен с убийството на 63-годишния таксиметров шофьор Красимир Иванов, съобщава БТА.Според съда съществува обосновано предположение, че младият мъж е извършител на престъплението, за което е обвинен. Освен това съдът намира, че има реална опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление. Заради чистото съдебно минало и младостта на обвиняемия защитата му поиска по-лека мярка, но съдът не прие доводите.

Определението може да бъде обжалвано пред Апелативния съд във Варна.

Задържаният за убийството на 63-годишния таксиметров шофьор от Разград направи пълни самопризнания пред разследващите по-рано през деня.

22-годишният мъж е пристигнал пеша от село Каменар до Разград, където се качил в колата на жертвата си с цел да го ограби. От таксито липсват таблет, мобилен телефон и 20 лева.

"Опитал се е да избяга при задържането, наложило се е да се употреби сила, за да бъде обезопасен. Най-вероятно е бил изненадан с порезна рана в шията и затова не е натиснал паник бутона и затова най-вероятно е самокатастрофирал", каза ст. комисар Ивайло Йовчев - директор ОДМВР - Разград.

Младият мъж е бил отседнал в къща за гости в Разград, близо до дома на своята жертва.

Извършителят е с чисто съдебно и криминално минало. Само дни преди убийството се е завърнал в България от чужбина. Все още не е ясно дали е бил под въздействието на наркотици и алкохол, чакат се резултати от експертизите.