Съдът постанови глоба от 300 лева за Жени Калканджиева по образуваното срещу нея дело за дребно хулиганство след скандал със съседи.

"Мис България" 1995 беше задържана в нощта срещу Гергьовден, след като влезе в остри пререкания с хора от кооперацията, в която живее, и хвърля сурови яйца по тях. Съседка заяви, че шефката на популярна модна агенция дори ударила майка й, блъскала по врата на семейното им жилище и обиждала фамилията. 

Калканджиева преспа в ареста и излезе с обвинение.

Пред съда днес тя се извини за постъпката си и сама определи поведението си като "непристойно", съобщи Нова телевизия. Обяви, че се е държала така в момент на безсилие и безпомощност, както и че била в истерия. Каза още, че иска всичко това да приключи по-бързо, тъй като и синът й бил потърпевш от случващото се. Веднага след скандала Калканджиева пожела момчето да отиде с нея в ареста, което предизвика проверка от Агенция за закрила на детето.

Снимка: Булфото

Пред магистратите бившата миска каза още, че създалата се ситуация е "провокация", която цели опетняване на имиджа й.

Снимка: Булфото

Тя представи и писмо в нейна подкрепа, подписано от повечето й съседи, въпреки споровете с тях.

Решението на съда за глобата подлежи на обжалване. Тя заяви, че е готова да плати санкцията, но все пак искала да се консултира с адвокатите си.

Снимка: Булфото