20-годишният син на шефа на НАП-Пловдив Венелин Найденов. който блъсна и уби възрастна жена, е пуснат от ареста срещу парична гаранция в размер на 10 000 лева. 

Мярката му за неотклонение е взета от Окръжната прокуратура в града под тепетата. 

Ивайло Найденов е обвиняем за това, че на 28 август при управление на лек автомобил "Мерцедес", при движение на заден ход е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на 77-годишна пешеходка. След катастрофата 20-годишният пловдивчанин е избягал от местопроизшествието.

На обвиняемия е наложена забрана да напуска пределите на България и му е отнето свидетелството за управление на моторно превозно средство до приключване на наказателното производство.

Решението на Окръжна прокуратура-Пловдив за взетата мярка за неотклонение се основава на чистото съдебно минало, липсата на висящи наказателни производства спрямо Ивайло Найденов, младата му възраст и наличието на постоянен адрес, както и поради това, че към този момент не е изготвена автотехническа експертиза, относно механизма на извършване на пътнотранспортното произшествие.

Преди дни пред журналисти бащата Венелин Найденов заяви, че синът му е ударил бабата на заден ход и не е разбрал какво е направил. Според разследващи синът на началника на ТД на НАП има книжка от май 2017 година. През декември същата година за първи път свидетелството му за управление на автомобил е било отнето заради превишена скорост.