С постановление на наблюдаващия прокурор в Районна прокуратура - Благоевград, Териториално отделение - Разлог, четирима души са привлечени в качеството на обвиняеми за извършена от тях кражба в големи размери, съобщиха от прокуратурата. Разследването се води по досъдебно производство, образувано на 8 март по постъпил сигнал за кражба в Банско. Тогава са били отнети 350 000 лева и около 200 грама златни накити.

Досега са извършени огледи на местопроизшествието и са разпитани свидетели. Направени са оперативно-издирвателни мероприятия и разпознавания, изготвени са и експертизи - ДНК, и дактилоскопна. Проведен е оглед на веществени доказателствени средства и е изискана информация от мобилните оператори. По делото са приложени записи от охранителните камери в района на обира и са извършени претърсвания и изземвания в 26 обекта.

В резултат на проведените действия по разследването са събрани достатъчно доказателства относно виновността на четиримата обвиняеми - М.Р., Ж.Б., В.С. и Б.С.

От събраните по делото материали се установява, че по отношение на четиримата обвиняеми са налице законовите предпоставки за вземане на мерки за неотклонение "задържане под стража", казаха още от прокуратурата. В съда е внесено искане за вземането на такава мярка, предстои произнасянето на съда.