Районна прокуратура - Казанлък започна проверка по повод инцидента с 10-годишно момче, обгорено от електрически ток на 11 декември в училищния двор на ОУ "Антон Страшимиров" в Казанлък, съобщиха от Апелативната прокуратура в Пловдив.

Проверката трябва да установи кой е собственикът на електрическия стълб с монтирания на него трансформатор и какви мерки са приложени са обезопасяването му.

Води се и разследване за престъпление по чл.137 от Наказателния кодекс - за това, че в училищен двор е изложено на опасност 10-годишното момче, което е малолетно и лишено от възможността да се опазва само. След инцидента момчето беше настанено в Клиниката по изгаряния в Пловдив, където се лекува.

Случката се разиграва около 16 часа, по време на междучасие, на 11 декември. 10-годишното момче излязло от двора на училището и се покатерило на електрическия стълб, когато го е поразила високоволтовата дъга.  Учители са оказали първа помощ и са извикали линейка. Благодарение на бързата реакция на директора на училището не се е стигнало до фатален край. "Директорът дойде навреме, пристигна и успокои хората, а също и охраната. Свалиха шалтерите и спасиха детето", разказа тогава очевидец. Детето бе откарано в спешния център в Казанлък с обгаряния на пръстите на двете ръце, а оттам в Клиниката по изгаряния в Пловдив.