Районната прокуратура в Ямбол се самосезира по журналистически материали за случая с натровените 22 деца от село Хаджидимитрово и разпореди проверка, която да установи има ли данни за престъпление, съобщиха от държавното обвинение.

В късният следобед вчера учениците, които са на възраст между 7 до 12 години, се почувствали зле и били откарани в спешния център в Ямбол с болки в корема и повръщане. След преглед те са настанени в инфекциозното отделение на болницата под лекарско наблюдение, а за едно от децата родителите са предпочели домашно лечение.

Прокуратурата е възложила комплексната проверка да бъде извършена от служители на Областната дирекция на МВР, Регионалната здравна инспекция и Областната дирекция по безопасност на храните с оглед евентуално извършено престъпление срещу народното здраве.

Проверката е започнала незабавно и трябва да бъде извършена в срок до 10 дни. След изпълнение на предписаното по нея органите на горепосочените три институции трябва да изготвят обобщен доклад за установените в хода на съвместената проверка факти и обстоятелства.

Докладът, както и всички материали по проверката, трябва да бъдат предоставени на наблюдаващия прокурор, който да прецени необходимостта от последващи процесуални действия.