Софийската градска прокуратура е повдигнала обвинение на прокурора от Районната прокуратура в Самоков Христо Белстойнев за нанесен побой над свидетелка, а днес главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет искане за временно отстраняване от длъжност на обвинителя.

Белстойнев е обвиняем за това, че на 12 юни т.г. за времето от 14,30 ч. до 15 часа на паркинг на ул. "Бачо Киро" в Самоков е нападнал и пребил свидетелката Д.Г. Деянието е извършено по хулигански подбуди, а на пострадалата е причинена лека телесна повреда. Жената бе настанена под охрана в болница, където е консултирана и от невролози. 

Искането на главния прокурор е обосновано от необходимостта от извършване на процесуално следствени действия в Самоков и служебното положение на обвиняемия Белстойнев, което би могло да попречи на разследването. Сотир Цацаров настоява Христо Белстойнев да бъде отстранен от длъжността прокурор в Районна прокуратура – Самоков за срок до приключване на воденото срещу него наказателно производство, допълват от държавното обвинение.

Самият Белстойнев отказа коментар пред местни медии. Прокурорската колегия пък го отстрани временно от длъжност.