Районната прокуратура в Оряхово е внесла в съда искане за освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание на полицай, който е обвинен за побой над арестант, съобщиха от държавното обвинение. 

На 21 юни 2017 г. обвиняемият бил на работа в сградата на полицията в Оряхово. В качеството си на полицейски инспектор, той е включен в сформиран екип за разкриване на извършители на кражби и издирване на инкриминирани вещи. Същият ден, за срок до 24 часа, на основание Закона на МВР, бил задържан М.Д., за когото имало данни за извършено престъпление – вещно укривателство.

В помещение на първия етаж на Районното управление полицаят нанесъл побой на задържания, като му причинил лека телесна повреда – отоци, кръвонасядания, охлузвания в областта на лицето, ушната мида, подмишница.

Предстои делото да продължи в съда.

Само три месеца по-късно, 21-годишен младеж от Оряхово също се оплака, че е бил пребит по време на арест в местното РПУ, след като е задържан заради скандал в близко село. Според заключението на съдебния лекар младежът е бит с палка или бухалка по цялото тяло.