С решение на Окръжния съд във Видин от днес двамата обвинени за опит за палеж на цистерна с гориво в Граничния полицейски участък във Видин остават за постоянно в ареста. Това съобщи адвокат Борислав Василев, защитник на единия от обвиняемите.

Делото се гледа при закрити врати, но тъй като е още в досъдебно производство, до заседанието не бяха допуснати журналисти. По-късно днес, на сайта на Окръжен съд, ще бъде оповестено решението, информираха от Окръжен съд Видин.

Според адвокат Борислав Василев, двамата са задържани в апартамента на свои приятел във видинския жилищен комплекс "Крум Бъчваров" , блок 15 докато спят. Василев добави, че двамата не следва да бъдат оставени за постоянно в ареста, защото обвинението е за приготовление за палеж, но не е започнал дори и опита за запалване.

Припомняме, че двама мъже В.К и Д.Г, на 25 и 42 години са задържани на 27 февруари във Видин. Те са от Ломския край, живеят в София. Същият ден около 4.30 двамата са напуснали жилище във Видин, което са наели преди ден, като са носили раници и сак и се насочили към сградата на гранично полицейско управление във Видин. Единият е прескочил оградата на ГПУ, но другият е забелязал разположените в близост полицаи.

Двамата са се изтеглили в междублоково пространство в близост до наетото жилище със саковете и раниците, които са носили. След като са задържани по-късно в тях са открити 10 литрови бутилки с бензин, с прикрепени пликове с химическо вещество, което при инжектиране със спринцовка възпламенява бензина, информират от Областна дирекция на МВР. В непосредствена близост до мястото, където единият е прескочил оградата в ГПУ е имало две цистерни от 10 тона с бензин и дизел, а на около 50 метра от тях е разположена и бензиностанция. Двамата нямат криминални регистрации и не са осъждани.