Секретарят на президента Румен Радев по правни въпроси и антикорупция - Пламен Узунов, за когото днес прокуратурата съобщи, че е проверяван за търговия с влияние заради връзки с обвинения бизнесмен Пламен Бобоков, излезе от Специализираната прокуратура след няколкочасов разпит.

Той беше отведен там, след като вчера бил призован по телефона от прокурор и днес се явил сам в съда. Засега той беше разпитан като свидетел.

"Всичко, което има, съм отговорил пред органите на Специализираната прокуратура. Нямам никакви притеснения", заяви Узунов пред журналисти, попитан защо е изпратил на бизнесмена съдебното решение за освобождаване за танкера "BADR" от бургаското пристанище, преди то да е било официално подписано и публикувано.

Пред медиите той призна, че има контакти с Бобоков.

"Имал съм и служебни контакти с него, какви други?", отговори президентският секретар на въпрос.

Докато той беше разпитван, прокурори извършиха обиски в дома му в столичния квартал "Кръстова вада" и в жилището му в Пловдив, откъдето е. По неофициална информация са иззети документи.

Междувременно от президентството излязоха с позиция, в която заявиха, че прокуратурата трябва да обясни на основата на какви доказателства извършва разпити и обиски.