Съдът остави в ареста командоса от отряда за борба с тероризма. Той беше задържан, защото предложил съдействие за връщане на откраднат автомобил срещу 11 000 лева откуп. Задържан е в момента, в който получавал парите, съобщава Нова тв.

В залата той заяви, че е набеден и настояваше заседанието да е закрито. Искането беше отхвърлено.

Защитата на обвиняемия заяви, че няма доказателства, че е взимал пари, а това били само твърдения на свидетели. Съдът отхвърли тези доводи и обяви, че имало данни за условията, при които се провеждали срещите между командоса и един от свидетелите - те да бъдат в отсъствието на собственика на луксозния автомобил, който е откраднат, а парите да бъдат занесени в плик, без да ги докосва, след което да бъдат отнесени в неизвестно чейндж бюро.

Всички тези разговори командосът провеждал от чужда сим карта.

Припомняме, че арест бе извършен преди дни. За акцията стана ясно на заседанието на МВР, на което присъстваха премиерът Бойко Борисов и главният прокурор Сотир Цацаров.

В четвъртък вечерта в полицията получават сигнал за поискан откуп за връщане на скъпата кола на собственичката й. Влизат в контакт с лицето, което е подало жалбата. Парите са описани, знае се и мястото на размяната. Задържано е лицето, което отива да прибере парите. Оказва се командосът от СОБТ Красимир Пешовски - началник сектор в елитния отряд. Неофициално името му се свързва с акцията в Лясковец, при която беше застрелян командосът Емил Шарков. Твърди се, че по това време Пешовски е бил заместник-шеф на баретите. В случая с откраднатата кола се предполага, че Пешовски е играел ролята на посредник за откупа.