Има още един пети обвиняем по случая с мотошампионите, които обраха 1,8 милиона лева от клон на "Български пощи" в Хасково на 8 юни 2016 година, съобщиха от Апелативна прокуратура Пловдив.

Днес в Окръжна прокуратура-Хасково са се получили и материалите по дознанието на РУ на МВР-Хасково, свързано с извършения грабеж на 1 832 700 лева от "Български пощи" ЕАД, клон Хасково. Делото съдържа голям обем от писмени и веществени доказателства, събрани по установения законов ред, уведомяват от прокуратурата.

Към настоящия момент са повдигнати обвинения на пет лица /като извършители или помагачи/ за това, че на 8.06.2016 г., в Хасково, в съучастие отнели парична сума от владението на другиго с намерение противозаконно да я присвоят, като употребили сила и заплашване и предметът на престъплението е в големи размери.

За три от лицата е повдигнато и обвинение за това, че на 7.06.2016 г., в Димитровград, в съучастие отнели чуждо моторно превозно средство - товарен автомобил, с намерение да го ползват, като впоследствие то е било оставено без надзор и е използвано техническо средство и специален начин. За двама от петимата е налично и трето обвинение за това, че на 7.10.2016 г., в Плевен, в съучастие, чрез използване на техническо средство и специален начин, отнели парична сума в размер на 770 лева от владението на другиго без неговото съгласие, с намерение противозаконно да я присвоят.

Dir.bg припомня, че на 8 юни крадците влязоха в сградата на Централна поща в Хасково през служебния вход, завързаха и заляха с белина охранителя и откраднаха 1 832 700 лева. Товарният микробус, с който се предполагаше, че е извършен обирът, бе открит на няколкостотин метра от пощата.

Тогава бяха задържани четирима мъже и им бяха повдигнати обвинения, като бяха обявени и имената им.

Двама от задържаните бяха шампиони по мотоциклетизъм и мотокрос. Това са Красен Кънчев и Кадир Масар. Съучастниците им са 41-годишният Антон Н. и Тихомир М.

Само две седмици преди обира шампионът по мотоциклетизъм Красен Кънчев, който е криминално проявен за кражби, е бил арестуван и в Плевен за кражба на 770 лева.

Имената и инициалите на петия участник в обира, който е обвинен по-късно не се съобщават от прокуратурата.