Шофьор, нарекъл пътни полицаи "джендъри", бе признат за виновен в дребно хулиганство от Пловдивския районен съд и бе осъден да плати глоба в размер на 500 лева. 

На 19 ноември м.г. подсъдимият бил спрян от патрул на "Пътна полиция" и му бил съставен акт по Закона за движение по пътищата. Малко по-късно санкционираният водач публикувал във Фейсбук снимка на служебния автомобил, ползван от полицаите, като написал под нея:

"Джендъри на колелото на Асеновградско. Единият е меко казано джендър, … Т.!!, Т.Т. е един селски тарикат от Садово, който се представя за полицай, ама законите малко не ги знае, ама… простено му е за това, но не и за това, че ме заплашваше. Той даже е в групата, нека гледа сладура му със сладура, да не се засичаме в кабинета ми… иначе силно надявам да се видим в съдебна зала с него, доста нагъл и прост служител…''.

Публикацията била прочетена от четирима колеги на обиждания от подсъдимия униформен, който се почувствал много унизен.

"Непристойните действия, макар и да са били написани в социална мрежа, а не са били изречени на обществено място, безспорно изпълват състава на нарушението, за което нарушителят е предаден на съд. Насочени са били към полицейски служител по повод и в изпълнение на служебните музадължения, в нарушение на обществения ред и спокойствие, което свидетелите възприели като оскърбително отношение и държане, но поради своята по-ниска степен на обществена опасност не представлява престъпление", пишат магистратите в своите мотиви.