Окръжен съд - Благоевград наложи мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо двамата обвиняеми - мъж на 37 години и 21-годишна жена., задържани във връзка с убийството на Васил Василев, извършено на 2 август в Гоце Делчев.

В открито съдебно заседание съдия Росица Бункова прие, че са налице всички основания за вземане на мярка "задържане под стража" спрямо двамата обвиняеми като посочи, че е налице реална опасност да се укрият, както и да извършат друго престъпление, съобщи БТА.

Пред съда двамата задържани запазиха мълчание, поискаха само да им бъде наложена по-лека мярка - "домашен арест". В разговор с разследващите заподозрените Николай и Виктория са споделили за механизма на извършване на престъплението, казаха от полицията. Но от там не разкриха дали любовна драма и ревност са провокирали действията им.

Престъплението е извършено след полунощ на 2 август. На този етап от разследването е установено, че двамата са умъртвили 39-годишният Василев, а убийството е извършено чрез нанасяне на прободна рана с нож в областта на врата на пострадалия, съобщиха от прокуратурата.

Снимка: БТА

На съвместен брифинг днес наблюдаващият прокурор Ирена Аспарухова и директорът на ОДМВР - Благоевград дадоха информация във връзка с разследването, от която стана ясно, че след извършване на престъплението двамата обвиняеми са напуснали мястото бързо. Двамата са задържани в автобус от междуградския транспорт в района на Гоце Делчев часове след престъплението.

На брифинга стана ясно още, че обвиняемият за вчерашното убийство в Гоце Делчев Н.С. има шест присъди, жертвата е с 15 присъди.