Окръжният прокурор на София Наталия Николова и наблюдаващият прокурор по делото Нина Панчева се срещнаха с роднините на убитото 7-годишно момиче от с. Ковачевци.

От прокуратурата информираха, че на бащата на момичето Янко Стоилов и чичото на детето Бисер Михайлов били предоставена информация за хода на разследването.

Панчева уточнила, че задържаният за убийството младеж е обвинен за причиняване на смърт по особено мъчителен начин и за опит за изнасилването й. Той е задържан за 72 часа, като предстои прокуратурата да поиска постоянния му арест

Окръжният прокурор уверила близките на жертвата, че разследването ще бъде проведено бързо, обективно, всестранно и пълно. Тя им обяснила, че наказанието за извършителя на тежкото престъпление се определя от съда в рамките на предвиденото от законодателя.

Жестокото престъпление бе извършено на 4 юни в самоковското село Ковачевци. Момиченцето се прибрало у дома след училище, но малко след това изчезнало. В издирването на детето участва цялото село, включително и предполагаемият извършител на убийството. Малко преди полунощ детето бе открито в дома на 15-годишния си братовчед.

След случилото се близки и роднини на момиченцето излязоха на протест с искане за справедлива присъда. Те настояват за доживотен затвор. 

Днес Софийският окръжен съд решава дали 15-годишният Мирослав да остане за постоянно в ареста.

Близките на убитото момиче описват арестувания младеж като агресивен и опасен. Не веднъж е отправял заплахи, въпреки че местните му помагали да се издържа. Мирослав има над 7 криминални регистрации - сред тях за кражба на желязо и опит за обир на 62-годишна жена.