Софийският апелативен съд потвърди мярката "задържане под стража" на Кристиан Николов, обвинен за смъртта на журналиста Милен Цветков. Решението е окончателно. 

Тричленният състав на съда с председател Снежана Душкова и членове Карамфила Тодорова и Иван Стойчев, се произнесе в закрито заседание по дело, образувано жалба на Кристиан Николов срещу Определение на Софийски градски съд, с което му е отказано изменение на мярката "задържане под стража" в по-лека. Преди две седмици Николов получи отказ за по-лека мярка за неотклонение с мотива, че извън ареста може да извърши друго престъпление срещу транспорта.

22-годишният младеж е обвинен в умишлено причиняване на смърт при катастрофа. Ако бъде признат за виновен, го грозят от 15 до 20 г. затвор, законът предвижда и доживотна присъда.

Милен Цветков загина на 19 април миналата година - точно на Великден. Тогава в района на столичния търговски център "Парадайз" джипът, управляван от Николов, се врязва в автомобила на Цветков, който чака на светофар. В кръвта на 22-годишния шофьор са открити 3 вида наркотични вещества.

Делото веднага е върнато в Софийски градски съд, където утре е насрочено първото - разпоредително заседание. По този начин няма да се наложи отлагането му.