Окръжният съд в София остави окончателно в ареста Иво Петров, обвинен за нападение над медици в Самоков. В мотивите си съдът записа, че има достатъчно доказателства, които обосновават предположение, че мъжът е извършил деянието, в което е обвинен. Магистратите са на мнение, че ако е на свобода, той може да извърши друго престъпление.

Другият брат - Янко Петров остава под домашен арест, защото според съда той също може да извърши друго престъпление, ако е на свобода.

Съдията-докладчик Яника Бозаджиева изрази особено мнение. Тя заяви, че не е съгласна с това Иво Петров да остане в ареста. По думите ѝ той не е действал умишлено, а под афект, защото е научил за смъртта на баща си.

Прокуратурата заяви, че действията на мъжа са били агресивни. Случаят станал, докато пред спешния кабинет в болницата имало дете с висока температура, което получило гърч. Според обвинението Петров потрошил част от медицинското оборудване.

Защитата на Иво Петров поиска той да бъде пуснат с по-лека мярка. Пръв лекарят в медицинското заведение е провокирал братята с обидна реплика по отношение на смъртта на баща им, посочи адвокатът.

Братята Иво и Янко Петрови бяха задържани за нападение над медици преди дни в Спешния център в Самоков. След инцидента съдът в града определи домашен арест за Янко Петров и постоянен арест за Иво Петров.

Снимка: БТА

Тогава двамата изразиха съжаление за случилото се и поднесоха извиненията си, а защитата обясни, че двамата действали в момент на шок от загубата на баща им и са готови на споразумение за наказанието си, защото признават вината си.

Братята са обвинени за нанасяне на лека телесна повреда на лекар по време на работа и за хулиганство с особена дързост.