Районната прокуратура в Русе привлече като обвиняем Венцислав Ангелов, по прякор Чикагото, който вчера нападна и нанесе побой на личен лекар в русенското Ново село, съобщиха от държавното обвинение.

Чикагото нахлул в кабинета на д-р Ивайло Иванов, като викал, обиждал, отправил закани, нападнал, блъскал, съборил на земята и душил медика. Според прокуратурата, действията са извършени в условията на опасен рецидив, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, които по своето съдържание се отличават с изключителна дързост.

От видео, излъчено на живо във фейсбук, става ясно, че причината за бруталната атака е поставена ваксина срещу коронавирус, след която, според Ангелов, имало трагични последици за негов познат - 49-годишен мъж.

Починалият е работел в Германия от 8 години. Работодателят му обаче го предупредил, че без ваксина повече няма да може да кара багера на строежа. 49-годишният мъж, който бил с пет сърдечни операции и пейсмейкър се прибрал в родното си село и се имунизирал. "Каза ми: жена и ти трябва да се ваксинираш, но вдигна температура и ръката му изтръпна. Лекарят не му е обяснил последствията, твърди вдовицата Жечка Станева.

След 12 дни Димо Жеков умира, а в епикризата пише, че причината е сърдечен арест. Съпругата му, която членува в партията на Венцислав Ангелов "Истината и само истината", решава заедно с Ангелов да отидат при д-р Ивайло Иванов и да му потърсят сметка защо в кабинета му няма табло с характеристика на ваксините, които поставя и защо не е обяснил на Димо Жеков, който е с пет сърдечни операции, има ли риск за здравето му.

С постановление на наблюдаващ прокурор обвиняемият е задържан на основание за срок до 72 часа. 

Разследването по делото продължава под ръководството на прокуратурата.