Районната прокуратура в Кърджали привлече като обвиняема и задържа 27-годишната жена, убила новороденото си бебе, съобщиха от държавното обвинение.

Жената, която на 18 декември родила край река Арда в района на Водното огледало в Кърджали, ще отговаря пред съда за убийство, извършено от майка върху рожба във време на раждането или веднага след него.

27-годишната Д.Х. родила около обяд живо момченце, но веднага след раждането го хвърлила във водата на Арда. Няколко часа по-късно - около 16 часа, състоянието ѝ се влошило и родилката потърсила медицинска помощ в МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски". Жената обяснила къде е родила детето, като там била изпратена дежурната оперативно-следствена група. Полицейските служители започнали издирване на детето.

Новороденото е било открито мъртво вчера в коритото на Водното огледало, което бе източено.

По случая се извършват процесуално-следствени действия - назначена са съдебномедицинска и други експертизи, извършени са разпити на свидетели, огледи и др.

Обвиняемата е задържана за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като предстои да бъде внесено искане в съда за определяне на мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо нея.