Исмаил и Митко, подсъдими за убийството на 48-годишен мъж в Асеновград, дадоха пълни обяснения за жестокото посегателство през май миналата година, предава Трафикнюз.бг.

Непълнолетните роми ударили в носа мъжа, който се прибирал към дома си след гостуване у брат му. Митко и Исмаил издърпали торбата на мъжа, като успели да задигнат 3 лева и мобилен телефон.

Пръв пред съда застана Исмаил, който заяви, че само няколко пъти е ударил жертвата без да е искал да го убие.

"Бях пиян. С Митко пиехме първо бира, после по две ракийки. Бяхме в парка. Там имаше още трима. С тях се скарахме и те ме набиха. Тръгнаха си, а после дойде мъжът и аз си помислих, че е един от тримата. Нападнах го и го ударих няколко пъти. После отидохме за водка. Не помня какво стана после, събудих се до тялото. Имаше полицаи, снимаха и слагаха някакви номера на тялото", разказа Исмаил, чиито думи едва се разбираха от съда.

Момчето призна, че е неграмотно и не може да обясни. Той разказа, че макар и на 15 години, поне 2 пъти седмично пие алкохол. За него взима пари от родителите си. По-подробен в обясненията си бе Митко. Въпреки че е бил много пиян, добре помни какво се е случило.

"Свърших работа към 5 часа. Отидох с Исмаил в парка. Купих две туби бира. После се запътихме към супера, пазарувах за вкъщи. Взех още водка. В парка на Зъбчето седнахме да пием, но там бяха Жулиета, Шабан и Смаил. Жулиета и Исмаил играха карти и се скараха. После набиха Исмаил и си тръгнаха. Отидохме за още алкохол. Исмаил видя жертвата и го помисли за някой от тримата. Удари го три пъти. Пострадалият падна на земята. Отидохме до магазина за 15 минути. Върнахме се той лежеше на земята, а Исмаил почна да го рита. Аз си тръгнах, но взех торбата. Арестуваха ме на път за вкъщи", разказа Митко.

Двамата роми бяха арестувани веднага след убийството в нощта на 26 май 2019-а. Таксиджия, паркирал в близост, става свидетел на бруталната сцена и веднага викнал полицейски екип, който е бил в близост на съседна улица. Униформените заварили младежите над трупа и веднага ги арестували, като едновременно с това извикали Бърза помощ. За съжаление при идването си медиците констатирали смъртта на асеновградчанина.