Двама мъже, наети от работодателя "бай Митко" да прибират пари от измамени старци, се принудиха да върнат хилядарките на жертва, за да получат по-ниски присъди. 4830 лв. са възстановили Р.Г./27г./ от град Върбица и Х.Р./28г./ от търговищкото село Преселец на пенсионер от Велики Преслав, съобщава "Труд".

Така са успели да сключат споразумение с прокуратурата за условния наказания. Районният съд във Велики Преслав е одобрил 14 месеца затвор при 3-годишен изпитателен срок за Р.Г. и 12 месеца затвор за приятеля му при същия отлагателен период.

Двамата прибрали торба с пари, оставена от пенсионер през ноември м.г. Доверчивeцът на 83 г. повярвал на обаждане по телефона от трети човек, че помага на полицията и участва в акция по залавяне на мошеници.

В началото на декември обаче, полицията стигнала до двете мулета с помощта на бдителен съсед, който забелязал чужда кола с добричка регистрация в квартала във времето на измамата. Така по описанието на автомобила двамата съучастници били намерени и арестувани. Те разказали, че ги наел човек, който знаели като бай Митко, взели 450 лв. от парите в торбата, а нея оставили зад автобусна спирка по пътя Разград-Русе.