Окръжният съд в Шумен остави за постоянно в ареста 30-годишния Нелгин Аптраим, който опита да убие бившата си жена, стреляйки по нея.

Мъжът произвел изстрел с газов пистолет, преправен незаконно за стрелба със сачми. Като мотив за стрелбата се посочва ревност.

От прокуратурата съобщиха по-рано, че опитът за убийство е извършен в условията на домашно насилие и в изпитателния срок на предходно осъждане.

Простреляната в Шумен жена е оперирана и е в стабилно състояние.

На влизане в съдебната зала Аптраим запази мълчание. С журналистите обаче говори служебният му защитник Харалан Стефанов. "Разговарях вчера с него и ми каза, че съжалява за случилото се и се разкайва. Причината, поради която го е направил, е ревност", каза адвокат Стефанов.

Пред съда Аптраим поиска по-лека мярка за неотклонение, но магистратите решиха, че извършеното от него престъпление е тежко и той трябва да бъде оставен в ареста за постоянно.

До определението на Шуменския окръжен съд Нелгин бе в ареста с постановление на Окръжната прокуратура за срок до 72 часа.

Досъдебното производство срещу 30-годишния обвиняем е било образувано на 22 май, когато рано сутринта - малко след 5 часа, бил получен сигнал за простреляна жена. Инцидентът станал в околностите на Шумен, а опитът за убийството бил извършен с револвер, който е намерен вчера от разследващите. Простреляната 26-годишна Нурсел била приета в болницата, а Нелгин избягал от местопроизшествието.

Жената била в автомобила на свой колега, с когото работели в завод "Алкомет" в Шумен. Те често пътували за работа заедно, тъй като живеели наблизо и били семейни приятели. 30-годишният Нелгин започнал да ги преследва и принудил колегата на бившата си жена да спре. Извадил оръжие и стрелял по нея. След това направил обратен завой, произвел още един изстрел и избягал. Открит бил от полицията в Разград, където бил задържан.

Тежкото криминално престъпление е извършено в условията на домашно насилие и в изпитателния срок на предходно осъждане на обвиняемия.