Майка на Борислав Николов, който преби до смърт съпругата си Кремена, заяви, че снаха й е била адекватна и тя не я е "прескачала", съобщи bTV.

Николов от Варна, обвинен в убийството на съпругата си Кремена, остава за постоянно в ареста. Въззивната инстанция потвърди мярката за неотклонение. Майката е помогнала на сина й да се изнесе от жилището във фаталната вечер.

Майката на Борислав твърди, че е отишла в квартирата на сина си и неговата съпруга около час след скандала между двамата, за да му помогне да си изнесе вещите.

"Кремена беше абсолютно адекватна. Заклевам ви се в най-святото - в сина си. Защото казаха, че едва ли не аз съм я прескочила и съм излязла", каза майката на обвиняемия Силва Ангелова.

Силва разказва, че е видяла обърната масата за хранене и два стола, а Кремена имала само малка рана на горната устна.

"Но това не значи, че е в безпомощност. След като разговаря с мен. Ние тръгнахме, тя така блъсна външната врата, защото е метална, ние бяхме в асансьора, и се заключи", каза още Силва.

Тя обясни, че след като със сина си пристигнали в дома й, Борислав провел няколко разговора по телефона с Кремена.

"И той казва Кремена, ще се видим с теб във вторник на делото. Това бяха последните... и аз го чух това", коментира майката на обвиняемия.

"Има голяма вероятност това да не е местопрестъплението. Местопрестъплението да бъде на друго място. Т.е. след излизането на Борко с майка му от апартамента, Кремена съвсем спокойно е могла да излезе някъде", заяви Енчо Енчев, адвокат на Борислав

Майката на Борислав твърди, че пред нея никога не било имало конфликти между двамата. Разбрала за развода едва десетина дни преди фаталната вечер.

Заключението на съдебната експертиза е, че жената е починала от масивен кръвоизлив в мозъка след множество удари в главата, а според прокуратурата тезата на защитата, че може сама да е излязла, е несъстоятелна.

Определението на Апелативния съд Борислав да остане постоянно в ареста е окончателно.