Толкова тормоз съм видяла от Йордан, че от него ослепях. Много ме биеше. Това каза Марияна Пейкова в пловдивския апелативен съд, където обжалва присъдата от 20 г. затвор за убийство на любовника си. Пред магистратите тя твърдеше, че не е разбрала как го е намушкала, предава "24 часа".


На 24 юни м.г. в дома им в район "Западен" в Пловдив двамата пресушили около 2 литра спирт, примесен с вода. После се скарали люто, жената грабнала нож и го забила в корема му.

Йордан се оплакал, че му е лошо, и си легнали. На сутринта Марияна излязла от дома, оставяйки мъртвеца в леглото. Открил го негов приятел. Извършителката се опитала да се скрие в гардероба на приятели, но полицията я намерила.

Версията й на първа инстанция в Окръжния съд бе, че Йордан залитнал и сам се нанизал на ножа.

Пред апелативния съд днес бе разпитан свидетелят Душко Абаджиев, който посочи, че Йордан научил любовницата си да пие.


"Тя беше сервитьорка и й вземаше всичките пари. Биеше я, много пъти я спасявахме. Преди 5-6 г. след побой Мариана получи катаракта и вече не вижда с едно око", разказа Абаджиев.

По думите му под натиска на Иванов жената продала апартамента на майка си. С парите Йордан завел партньорката си на Атон, като казал на познатите си, че ще се лекуват от алкохолизъм.

В крайна сметка и двамата продължили да пият и се стигнало до фаталната вечер.