Съпругата на хотелиера Ветко Арабаджиев - Маринела, която е задържана за участие в престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари, е била преместена в болницата на Софийския затвор, защото получила хипертонична криза. Това се разбра днес Апелативния специализиран съд, където се решаваше дали тя да бъде пусната на свобода, след като преди дни беше екстрадирана от Испания.

Преместването й е било разрешено от прокурор, след искане на лекаря от следствения арест, който не могъл да овладее кризата. Освен това на Арабаджиева ще бъде направен преглед от кардиолог в болница "Св. Екатерина" заради проблеми със сърцето, съобщи "24 часа".

Съдът обаче отказа да я пусне на свобода, тъй като прецени, че тя може да извърши друго престъпление - да изфабрикува документи. Магистратите обаче уточиниха, че няма как да повлияе на свидетелите, тъй като от разпечатките на мобилните й телефони, намерени в помещенията, които тя и съпругът й са обитавали в Испания, става ясно, че тя не е общувала със свидетели по делото.

Съдиите изтъкнаха също, че обоснованото предложение по отношение обвинението за пране на пари е разколебано, още повече, че по него не е работено през последните месеци. Те посочиха, че освен намерените 5 млн. лева в банкови сейфове няма други доказателства за това обвинение.

И този път в съдебната зала дойдоха децата на Маринела Арабаджиева - синът й Вълчо, който неотдавна беше пуснат на свобода от ареста срещу рекордната гаранция от 500 000 лева, дъщеря й Александра, както и други роднини.