Почина членът на Висшия съдебен съвет, дългогодишен прокурор и адвокат Евгени Диков. От няколко дни той беше в болница заради коронавирус.

Диков е един от уважаваните магистрати. Той има дълъг стаж в съдебната система. Кариерата му започва през 1981 г. като обвинител в Районна прокуратура-Бяла Слатина, където е бил и заместник-шеф, припомня "Лекс".

Работил е като прокурор в Благоевградската районна прокуратура - София, бил е заместник-районен прокурор в Първа районна прокуратура - София, след това е обвинител и зам.-шеф на Софийската градска прокуратура.

От 1992 г. до 2003 г. е адвокат.

Диков се връща в съдебната система като следовател в Националната следствена служба, а после е и прокурор във Върховната касационна прокуратура. Там той беше ръководител на отдел.

През декември 2013 г. Диков беше избран за директор на Националната следствена служба и заместник на главния прокурор по разследванията.

През 2017 г. следователите го избраха за член на Висшия съдебен съвет, където ръководи Комисията за управление на собствеността.