Кметът на Сливница Васко Стоилков е осъдил лидера на БСП Корнелия Нинова на три инстанции - Софийски градски съд, Софийски апелативен съд и Върховен касационен съд. Това заяви самият той на пресконференция в централата на ГЕРБ.

"Осъдих Корнелия Нинова за това, че преди предишните местни избори през 2015 година, както и в момента се случва, от БСП започнаха да използват клевети и лъжи. На предизборно събрание на БСП в Сливница беше наговорила безброй лъжи и клевети по мой адрес", обясни Стоилков, цитиран от "Фокус".

По думите на кмета на Сливница, лидерката на социалистите го е нарекла: "нагъл, самозабравил се местен дерибей".

"Къде се намираш, бе г-н Стоилков, това не ти е бащиния. Под калъп ли ви вадят, бе хора. Напоследък където и да отида малоумие след малоумие...Сливнишкият герой уволнява, ако не станеш гербер", цитира още Васко Стоилков.

Според него, в момента се повтаря същата история и пак се сипят клевети и лъжи. 

"Достатъчно време чаках да ми преведе парите по сметката - 2000 лева, още утре със съдия-изпълнител ще си ги събера и ще ги даря за детската градина в града. Недоумявам защо още не ми е превела тези средства", добави кметът на Сливница, който управлява града от 8 г.