Главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов пристигнаха в Мездра във връзка с инцидента, при който в петък бе открито мъртво 8-годишно дете, съобщиха от прокуратурата.

Малкият Тома - внук на бившия депутат от БСП и лидер на партия "Рома" Тома Томов, бе открит мъртъв на улицата пред дома на свой съученик, където отишъл, за да си играят. 

Гешев и Иванов се срещнаха с окръжния прокурор на Враца Владимир Сираков, изпълняващия функциите районен прокурор на Районна прокуратура-Враца Камен Каменов, наблюдаващия случая прокурор Цветомила Пашовска, директора на ОДМВР-Враца старши комисар Янко Янкулов, началника на районното управление в Мездра Красимир Митов и със следовател Симона Конова.

Снимка: Прокуратура

Главният прокурор изрази увереност, че "ще бъде проведено бързо и всеобхватно разследване, което в максимално кратки срокове да разкрие обективната истина по случая".

По случая с постоянна мярка "задържане под стража" е 38-годишният баща на момчето, с която починалият Тома си играел. Мъжът е привлечен към наказателна отговорност за причиняване на смърт по непредпазливост, вследствие държане на огнестрелно оръжие и боеприпаси.